به گزارش تحریریه، اعلام وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر موفقیت آمیز بودن مذاکرات با چین و اینکه یک قرارداد میتواند کسری تجاری آمریکا را کاهش دهد، علاوه بر کاهش تنشهای تعرفه ای ترامپ و بازگشت ثبات نسبی به اقتصاد جهانی، می تواند در تصمیم چین برای افزایش ذخایر طلا و کاهش اوراق قرضه آمریکا در دارایی های خارجی خود توقف ایجاد کند.
در روزهای اخیر موسسه معتبر جی پی مورگان پیش بینی کرده بود که چنانچه اعضای بریکس با روند هفته های اخیر اقدام به خرید طلا نمایند و تضعیف دلار ادامه یابد، تا اوایل ۲۰۲۹ ارزش اونس به ۶ هزار دلار خواهد رسید.
اگرچه تا لحظه نگارش این گزارش، جزئیات و ابعاد توافق تجاری چین و آمریکا منتشر نشده اما در کوتاه مدت می تواند فشار تقاضا برای خرید طلای جهانی را کاهش دهد و چنانچه انتشار داده های پولی و تورم و سیاست های نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا نیز با کاهش ارزش اونس همراستا شود، سقوط اونس به زیر ۳۰۰۰ دلار در هفته های پیش رو دور از دسترس نیست.
«دنیل پاویلونیس» تحلیلگر بازار طلا گفت: به نظرم ممکن است روابط با چین نزدیکتر شود و تعرفهها برداشته یا کاهش یابد. زمانی که ترامپ گفت حاضر است تعرفهها را در جریان مذاکرات با چین کاهش دهد، طلا دچار افت شد. بازار هم در این زمینه واکنش خود را نشان داد. تصویر کلی تورم نسبتاً راکد بوده، اما فکر میکنم موضوع چین و توافقات تجاری تأثیر بیشتری بر قیمت طلا دارد و شاید به سرعت به میانگین متحرک ۲۰۰ روزه، جایی حدود ۲٬۷۰۰ یا ۲٬۸۰۰ دلار، حرکت میکنیم؟ شاید بعد از آن آنجا تثبیت شویم و دوباره روند صعودی را ادامه دهیم.
«الکس کوپتسیکویچ» تحلیلگر ارشد بازار طلا معتقد است: سال گذشته، بازارها پس از چنین حرکتهایی شاهد سه ماه تثبیت بودند و سپس دوباره رشد کردند. “اما این بار، سناریوی خوشبینانه ما حرکت افقی (sideways) است که احتمال شروع یک فروش گسترده را افزایش میدهد و ممکن است قیمت طلا را تا پایان سال به ۲٬۸۰۰ دلار برساند.
«مارک چندلر» تحلیلگر بازار طلا معتقد است: احتمالاً دادههای تورم مصرفکننده (CPI) ایالات متحده در هفته آینده تغییر زیادی در نرخهای سالانه سرفصل نشان ندهد. این میتواند به ادامه روند تثبیتی در بازار کمک کند. حمایت در نزدیکی سطح ۳٬۲۰۰ دلار دیده میشود و ناحیه ۳٬۴۰۰ دلار مقاومت ملایمی ارائه میدهد.
پایان/
نظر شما